Zit jij in een MC? Laat het de BBTV weten!

Gelukkig zijn er in deze drukke tijd nog altijd collega’s, die in een MC willen zitten(MC = Medezeggenschaps Commissie). Bedankt daarvoor! Een groot aantal van die MC-leden is ook lid van de BBTV.

Lees meer...

Medezeggenschap: praat mee over wat er gebeurt binnen je onderdeel!

Ben je ondergebracht in een veel te oud legeringsgebouw dat elk moment in elkaar kan storten? Denk je dat de inrichting van de kamers anders kan? Vind je het eten bij Paresto te koud? Meepraten over van alles en nog wat binnen jouw onderdeel, dat kan binnen een MC (medezeggenschaps-commissie).

Lees meer

Advies nodig?

Ben jij medezeggenschapper en heb je advies nodig? Dan kun je terecht bij het Bureau Ondersteuning Medezeggenschap. Wij kunnen je adviseren over allerlei medezeggenschapszaken. Bijvoorbeeld over onderwerpen als reorganisaties, arbeidsomstandigheden en arbeidstijden.

Ben je MC-lid, dan kan je kosteloos de hulp van de BBTV inschakelen. Je hebt daarvoor geen toestemming van de HDE nodig. Als je ons inschakelt, adviseren wij zo nodig de hele MC, ook als daar niet-BBTV leden in zitten.

 

Meer informatie: Jef Stassen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel 070 3155130).

Verkiezingen MC's

Voor de vulling van een MC (medezeggenschaps commissie) worden er verkiezingen uitgeschreven. Hoe kun je jezelf daarvoor kandidaat stellen? Een korte uitleg over hoe dat gaat. 

Lees meer

Stappenplan

In het Besluit Medezeggenschap Defensie is opgenomen met welke termijn rekening gehouden moet worden als het gaat om het organiseren van verkiezingen. Om het leven iets simpeler te maken hebben wij deze termijnen voor je op een rijtje gezet. Dit overzicht kunt je hier downloaden