Nieuws

Maatregelen BBTV in verband met corona-virus

In verband met het corona-virus is ook de BBTV genoodzaakt een aantal ingrijpende maatregelen te nemen.  We zullen de komende tijd verder naar bevind van zaken (moeten) handelen. Wij proberen je zo goed als het kan te informeren. De maatregelen zijn:

 

Belangrijke mededeling Belastingservice

In verband met alle maatregelen tegen het coronavirus kunnen wij de Belastingservice niet meer op locaties verlenen. Daarom zijn wij genoodzaakt  om de Belastingservice te cancelen en alle belastingafspraken op alle locaties te annuleren.

 

Omdat de indieningsdatum voor de belastingaangifte 1 mei 2020 is, bieden wij de opstuurservice aan. Dat betekent dat je ons de benodigde documenten - bij voorkeur per e-mail - opstuurt en dat wij jouw aangifte(n) op afstand verzorgen en indienen.

DOE MEE AAN ONDERZOEK CHROOM-6

 
 

Heb je voor 2015 met chroom-6 gewerkt (of ben je er op een andere manier aan blootgesteld) en werkte je op een andere locatie dan de POMS-locaties? Doe dan mee met het onderzoek! Het RIVM onderzoekt nu de situatie rond chroom-6 op andere Defensielocaties dan de POMS-locaties (prepositioned organizational materiel storage-locaties). Is dat op jou van toepassing? Geef je dan op via:

 

  • www.informatiepuntchroom6.nl
  • infoc6&Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 070 376 5476 (bereikbaar ma. t/m vrij. tussen 09.00 en 17.00 uur)

 

Doe ook mee

Voor een goed beeld van de situatie is het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers aan het onderzoek meedoen.

 

Het Informatiepunt Chroom-6 is onafhankelijk: het staat onder het beheer van het CAOP, een onafhankelijk
kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken.

 

Meld je aan en doe mee aan het online onderzoek!

Aanstellingspremies en rijbewijs-maatregel 2020

Defensie heeft voor 2020 de aanstellingspremies niet verhoogd ten opzichte van 2019. Belangrijkste wijziging ten opzichte van 2019: Ook militairen bij de KMar die worden aangesteld in de rang van wachtmeester gaat Defensie in aanmerking brengen voor de rijbewijsmaatregel. Net als sommige militairen-reservisten bij CLAS en KMar.

VBM & BBTV Personeelsvoordeelwinkel

De 'VBM & BBTV Personeelsvoordeelwinkel' biedt exclusieve voordelen op uitstapjes, entertainment, reizen en producten van bekende merken op gebied van Witgoed, Huishoudelijke artikelen, TV en Audio apparatuur, Gadgets, Persoonlijke verzorging, Fietsen, Speelgoed en nog veel meer!

Correctie Verhuisvergoeding

In de vorige XRcise legden we uit wanneer je recht hebt op een verhuisvergoeding, als je besluit om dichter bij de kazerne te komen wonen (XRcise 125, pagina 15).

Nog even samengevat:

  • Je moet verhuizen kort voor, of niet te lang na je verplaatsing (tot 6 maanden ervoor, tot 2 jaar erna)
  • En je reisafstand moet 60 % korter worden
  • En je moet volgens Defensie ook nog een ‘eigen huishouding voeren’. Dat hoeft volgens de BBTV, en ook volgens de rechter, niet.

Salaristabellen 2019-2020

Hieronder vind je een link naar de salaristabellen. Deze gelden van 1 april 2019 tot 1 juli 2020.

Op 1 juli 2020 worden de salarissen met 3,15% verhoogd.

 

(Na)betalingen en salarisverhogingen CAO 2018-2020

In het op 30 juli 2019 ondertekende arbeidsvoorwaardenakkoord staan verschillende inkomensmutaties. Sommige werken terug. Anderen liggen in de toekomst.

 

Actief dienende militairen ontvangen de eenmalige uitkering van 300 euro (of een naar evenredigheid vastgesteld bedrag als niet fulltime wordt gewerkt) met het salaris van augustus. 

 

De afgesproken verhoging van de bezoldiging met 3,15 % krijg je in september aanstaande uitgekeerd. Die is inclusief de nabetaling over de periode van april tot september. De afgesproken verhoging gaat immers met terugwerkende kracht naar 1 april in. Ook het verschil in de eindejaarsuitkering van 1,93% over de maanden oktober 2018 en november 2018 kan je dan tegemoet zien.

 

VBM en BBTV akkoord met overlegresultaat 2 juli

Op 30 juli hebben de VBM en BBTV in het overleg met de staatssecretaris laten weten definitief akkoord te gaan met de op 2 juli bereikte afspraken voor een pakket arbeidsvoorwaarden 2018 – 2020. Het onderhandelaarsresultaat van die datum is vanaf 30 juli 2019 een definitieve overeenkomst.

In een verklaring hebben de VBM en BBTV benadrukt dat het bereiken van een overeenkomst voor de periode tot en met 2020 een positief signaal is voor de werknemers bij Defensie.
Het is wel belangrijk dat de werkgever er nu alles aan doet om te blijven werken aan het herstel van vertrouwen.
Wat de VBM en BBTV betreft kan het proces van herstel van vertrouwen een belangrijke impuls krijgen als Defensie er in slaagt om in 2020 de afspraken over het nieuwe loongebouw concreet te maken. Daarbij moet uitdrukkelijk ook gekeken worden naar de financiële positie van de burgermedewerkers.


Voor de teksten van en de toelichting op het arbeidsvoorwaardenakkoord 2018-2020 klik je HIER.

 

Uitslag referendum
Tussen 5 juli en 22 juli (12:00 uur) hebben 4760 leden van de VBM en BBTV hun stem uitgebracht via een referendum over het op 2 juli bereikte onderhandelingsresultaat. Een overduidelijke meerderheid van de leden (meer dan 80%) is vóór het bereikte resultaat.

 

Bij de foto: Er is volgens de BBTV nog genoeg te doen voor minister Bijleveld, staatssecretaris Visser en CDS Bauer als het er om gaat het vertrouwen van het personeel te herstellen.

Heb jij een idee voor duurzame inzetbaarheid?

‘Duurzame inzetbaarheid’ houdt in dat jij en je collega’s ook op de lange termijn fit, gezond en alert blijven om goed jullie werk te kunnen doen. Hebben jullie een goed idee, dat zou kunnen bijdragen aan duurzame inzetbaarheid? Vraag dan subsidie aan bij het Scholings- en opleidingsfonds voor Defensie.