Zoeken

Behoudpremie Fase 2

 

Militairen in de rang van korporaal LDV (CZSK) en sergeanten (1) in Fase 2 van het FPS komen dit jaar in aanmerking voor een zogeheten ‘behoudpremie’. Collega’s bij andere krijgsmachtdelen in vergelijkbare rangen (volgens de somscoretabel) en in Fase 2, hebben ook recht op die premie. De premie is er daarnaast voor militairen in de rang van wachtmeester en kapitein werkzaam binnen de ‘schaarste gebieden’ medisch, ICT, cyber, air control en luchtverkeersleiding.

Tot en met 31 december 2018 geldt voor hen:

- vanaf zes jaar voor de maximale looptijd in rang tot het moment van ontvangst van het doorstroombesluit bouw je een behoudpremie op

- de opbouw duurt maximaal 3 jaar; het eerste jaar is de premie 1000 euro, het tweede jaar 2000 euro en het derde jaar 3000 euro; deze bedragen zijn bruto en zij cumuleren, dat wil zeggen: de maximale opbouw is 6000 euro bruto

- zij ontvangen het opgebouwde bedrag bij ontvangst van het doorstroombesluit

- bij een negatief doorstroombesluit wordt de opbouw van de behoudpremie nog maximaal 2 jaar verlengd; de opbouw is dan 2000 euro bruto per jaar; bij vertrek uit de organisatie komt de (verlengde) opbouw tot uitkering.

Is aan jou al een bindingspremie toegekend? Dan ontvang je géén behoudpremie. Behalve als de behoudpremie (in een jaar) hoger is dan de bindingspremie. In dat geval ontvang je wel een behoudpremie (maar geen bindingspremie).