Zoeken

VBM en BBTV akkoord met overlegresultaat 2 juli

Op 30 juli hebben de VBM en BBTV in het overleg met de staatssecretaris laten weten definitief akkoord te gaan met de op 2 juli bereikte afspraken voor een pakket arbeidsvoorwaarden 2018 – 2020. Het onderhandelaarsresultaat van die datum is vanaf 30 juli 2019 een definitieve overeenkomst.

In een verklaring hebben de VBM en BBTV benadrukt dat het bereiken van een overeenkomst voor de periode tot en met 2020 een positief signaal is voor de werknemers bij Defensie.
Het is wel belangrijk dat de werkgever er nu alles aan doet om te blijven werken aan het herstel van vertrouwen.
Wat de VBM en BBTV betreft kan het proces van herstel van vertrouwen een belangrijke impuls krijgen als Defensie er in slaagt om in 2020 de afspraken over het nieuwe loongebouw concreet te maken. Daarbij moet uitdrukkelijk ook gekeken worden naar de financiële positie van de burgermedewerkers.


Voor de teksten van en de toelichting op het arbeidsvoorwaardenakkoord 2018-2020 klik je HIER.

 

Uitslag referendum
Tussen 5 juli en 22 juli (12:00 uur) hebben 4760 leden van de VBM en BBTV hun stem uitgebracht via een referendum over het op 2 juli bereikte onderhandelingsresultaat. Een overduidelijke meerderheid van de leden (meer dan 80%) is vóór het bereikte resultaat.

 

Bij de foto: Er is volgens de BBTV nog genoeg te doen voor minister Bijleveld, staatssecretaris Visser en CDS Bauer als het er om gaat het vertrouwen van het personeel te herstellen.