Zoeken

Belangrijke mededeling Belastingservice

In verband met alle maatregelen tegen het coronavirus kunnen wij de Belastingservice niet meer op locaties verlenen. Daarom zijn wij genoodzaakt  om de Belastingservice te cancelen en alle belastingafspraken op alle locaties te annuleren.

 

Omdat de indieningsdatum voor de belastingaangifte 1 mei 2020 is, bieden wij de opstuurservice aan. Dat betekent dat je ons de benodigde documenten - bij voorkeur per e-mail - opstuurt en dat wij jouw aangifte(n) op afstand verzorgen en indienen.


Jouw gegevens kun je via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per post (Postbus 93037, 2509 AA, Den Haag) naar ons toe sturen.
Als wij jouw complete belastingpapieren voor 15 april ontvangen, dan garanderen wij een tijdige indiening van de belastingaangifte.
Lukt het niet om de belastinggegevens voor die datum naar ons te sturen, dan zullen wij jouw aangifte(n) na de indieningsdatum van 1 mei 2020 verwerken en indienen. Om boetes van de Belastingdienst te voorkomen, moet je in dat geval ZELF voor die datum uitstel aanvragen. Je krijgt dan een standaard uitstel van 4 maanden, tot 1 september 2020.

Uitstel kun je op drie manieren aanvragen:
- telefonisch
- online op Mijn Belastingdienst
- schriftelijk, via het formulier “aanvraag uitstel aangifte inkomstenbelasting”
https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/aanvr_indiv_uits_aangifte_ib_ib1041z3fol.pdf
Telefonisch kun je hiervoor de BelastingTelefoon (0800-0543) bellen, van 1 maart tot 1 mei  (Burgerservicenummer en geboortedatum van jou en je fiscale partner bij de hand houden). 
Binnen 3 weken krijg je van de fiscus een schriftelijke reactie op je aanvraag.

Let op! Als je een fiscale partner hebt, moeten beiden uitstel aanvragen!


(Voor de buitenlandse belastingplichtigen geldt de indieningsdatum 1 juli 2020. Er wordt een uitstel tot 1 november 2020 verleend, mits je dat voor 1 juli 2020 aanvraagt. Het telefoonnummer hiervoor is +31 (0) 555 385 385)

 

(Afbeelding Mattthewafflecat/Pixabay)