Zoeken

Manifestatie 19 mei: doe mee!

De regering steunt op ons om Nederland draaiende te houden. Maar de regering als onze werkgever geeft ons er niets voor terug. Het enige dat wij vragen is een fatsoenlijke loonsverhoging, meer collega’s om de werkdruk tegen te gaan en voldoende middelen om ons werk goed te kunnen doen. Daarom organiseert de VBM-BBTV, gezamenlijk met al onze collega-vakbonden, op 19 mei een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Doe online mee met onze manifestatie en meld u aan op: https://nl.surveymonkey.com/r/steunpubliekesectornu #steunpubliekesectornu!

 


Werken in de publieke sector is werken voor Nederland. Ons werk is essentieel werk, ook zonder coronacrisis. De cao-onderhandelingen bij Defensie, het onderwijs, het rijk, de gemeenten, de politie, de provincies, de rechterlijke macht en de universitair medische centra zijn door onze werkgevers afgebroken of lopen erg moeizaam.

Daarom zijn de gezamenlijke bonden in de publieke sector een campagne gestart, om het nieuwe kabinet de goede kant op te duwen. De boodschap? Steun de publieke sector, want investeren in ons werk, is investeren in heel Nederland.

Gezamenlijk manifest overheidsvakbonden
De vakbonden doen in het gezamenlijk manifest ‘Werken voor publieke taken aantrekkelijk maken én houden’, een oproep aan politiek en overheidswerkgevers. Wij vragen om:

-Fatsoenlijke lonen voor alle overheidsmedewerkers;
-Voldoende medewerkers om de werkdruk te verminderen;
-Ruimte voor de professional: vertrouw de medewerkers en geef meer zeggenschap aan de uitvoering;
-Geen flex- en onzekere, tijdelijke contracten, maar investeren in zekerheid met continue scholing en ontwikkelkansen.

Het manifest is aangeboden aan de politieke partijen, de werkgeversorganisaties in de publieke sector en de demissionair ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie, Justitie en Veiligheid en Rechtsbescherming. Maar bijvoorbeeld ook onder begeleiding van laseracties aan Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en bestuurslid VNG en onder meer aan het college van bestuur van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

19 mei: grote, online manifestatie. Meld u aan!
Om onze eisen kracht bij te zetten, organiseren we op 19 mei van 14.00 tot 14.45 uur een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Daar vertellen collega’s uit de publieke sector hun verhaal. U kunt de manifestatie online bijwonen. Doe mee met onze manifestatie en meld u aan op:  https://nl.surveymonkey.com/r/steunpubliekesectornu 
Na aanmelding ontvangt u een link thuisgestuurd, waarmee u vanuit uw huiskamer of vanaf kantoor de manifestatie kunt bijwonen.

Tot de 19e!

Met hartelijke groet,

Namens de VBM-BBTV,
de gezamenlijke overheidsvakbonden