Zoeken

‘Militaire kinderen’ van Zorgzaam naar DSW

Het is in Nederland gebruikelijk dat kinderen voor een zorgverzekering met hun ouders meeverzekerd worden. Bij militaire kinderen is dat niet mogelijk. ‘Militaire kinderen’ zijn kinderen van wie de ouders beide militair zijn; of er is sprake van een éénoudergezin waarvan de ouder militair is.

 

De ouders van militaire kinderen vallen buiten de Zorgverzekeringswet en zijn verzekerd bij de SZVK. Deze verzekering is alleen bedoeld voor militairen. Militaire kinderen waren verzekerd bij Zorgzaam. Dit is echter niet langer mogelijk. Voorheen hadden de SZVK en Zorgzaam dezelfde uitvoerend verzekeraar. Per 1 januari 2022 heeft de SZVK na een aanbestedingsprocedure gekozen voor DSW als nieuwe uitvoerder van de ziektekostenverzekering. Om te voorzien in een nieuwe zorgverzekering voor de ‘militaire kinderen’ heeft de SZVK daarom afspraken gemaakt met DSW.

 

2022 is een overgangsjaar

Sinds 1 april 2022 worden nieuwe ‘militaire kinderen’ bij DSW verzekerd. Dit zijn de kinderen die na 1 april 2022 zijn geboren. Je kunt dit (bij voorkeur digitaal) regelen. Kijk op www.szvk.nl/Militaire-kinderen voor het aanmeldformulier of bel het telefoonnummer 088 0 270 700.

Op www.szvk.nl/Militaire-kinderen is meer informatie terug te vinden over de verzekering voor de ‘militaire kinderen’.