Zoeken

Bereikbaarheid Helpdesk

Let op: de BBTV Helpdesk is tijdelijk alleen bereikbaar tussen 10.00 - 12.30 uur en tussen 13.00 - 1400 uur!

Klopt jouw tegemoetkoming voor woon-werkverkeer nog?  

Reis je dagelijks heen en weer van huis naar je werk, en woon je meer dan 10 kilometer bij je werkplek vandaan, dan krijg je een tegemoetkoming in die reiskosten voor woon-werkverkeer. Waarschijnlijk heb je voor die tegemoetkoming ooit eens moeten opgeven hoeveel kilometers de afstand is tussen jouw huis en de werkplek. Maar klopt dat aantal kilometers nog wel?

Natuurlijk verandert de afstand als je verhuist, of als je ergens anders geplaatst wordt. In dat geval paste Defensie de tegemoetkoming altijd aan. Maar in andere gevallen niet. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe weg, of juist een weg die wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, een nieuwe brug, enzovoort. Ook daardoor kan de afstand die jij moet rijden, veranderen. Maar tot voor kort trok Defensie zich daar niet zo veel van aan.

(Het kan trouwens ook nog zijn dat er bij de eerste berekening al iets fout is gegaan, zonder dat je dat ooit hebt gemerkt. Ook dan wilde Defensie de berekening meestal niet aanpassen.)

Moet jij in werkelijkheid meer rijden dan het aantal kilometers dat Defensie heeft toegekend? Dan kan een jurist van de BBTV bezwaar indienen. In een aantal gevallen heeft dit al een hogere tegemoetkoming opgeleverd.