Bereikbaarheid Helpdesk

Let op: de BBTV Helpdesk is tijdelijk alleen bereikbaar tussen 10.00 - 12.30 uur en tussen 13.00 - 1400 uur! 

Bij spoedeisende zaken: tel. 070 3155111, keuzemenu toets 4

 

 

Ledenvoordelen

Word nu lid van de BBTV en profiteer van de vele voordelen die een lidmaatschap biedt! Kijk HIER hoe je lid kunt worden.

Samenwerking met Quest Advocaten

De VBM en BBTV werken sinds 2022 samen met Quest Advocaten. Leden van de VBM en BBTV kunnen hierdoor tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van een advocaat, indien ze deze nodig hebben.

Quest Advocaten is een kantoor met een algemene praktijk, wat betekent dat er verschillende specialismen in één kantoor terug te vinden zijn, zoals het familierecht, arbeidsrecht, auteursrecht, maar ook verbintenissenrecht, huurrecht en ondernemingsrecht.

Quest is een ervaren kantoor als het gaat om rechtsbijstand aan militairen en ambtenaren die ambtshalve of op andere wijze in aanraking komen met het OM (Openbaar Ministerie). Een groot deel van de praktijk is gespecialiseerd in juridische problemen die inherent zijn aan de beroepsuitoefening.

Quest Advocaten is een full service kantoor, dus je kunt over de volle breedte geholpen worden.

Meer informatie: https://questadvocaten.nl/

Neem, als je denkt een advocaat nodig te hebben, eerst contact op met de BBTV.

VBM & BBTV Personeelsvoordeelwinkel

 
De VBM/BBTV VoordeelWinkel is een platform waar je exclusieve kortingen ontvangt op topmerken. Ontdek de nieuwe VoordeelWinkel met exclusieve aanbiedingen van topmerken online & bij jou in de buurt.

Hoe werkt het?

Met jouw eigen inloggegevens kan je vrijblijvend gebruik maken van het platform. Indien gewenst ontvang je een mailing op het geregistreerde e-mailadres zodat je geen enkele aanbieding meer mist. 
 
Heb je nog geen account? Dan kun je hier een account aanmaken.
 
Heb je wel een account? Dan heb je een activeringsmail ontvangen van de VBM-BBTV Voordeelwinkel. Door de volgende stappen te volgen, kun je je account activeren.

- Klik op de button in de activatiemail
- Vul de informatie in
- Geniet van de vernieuwde VoordeelWinkel

(Let op, het kan zijn dat de activatiemail in de spamfolder is terechtgekomen.)

Daarna kun je hier inloggen
 
De klantenservice van de Voordeelwinkel bereik je via dit formulier.
 
 
 

15 % korting bij notaris

Voor een aantal zaken in het leven heb je een notaris nodig. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis, het vastleggen van een testament, of het sluiten van een samenlevingscontract. Of het afwikkelen van een echtscheiding als je een eigen woning hebt.


De notaris legt afspraken vast in een notariële akte. Een notariële akte is een bindende, rechtsgeldige afspraak op papier. Iedereen moet zich houden aan de afspraken in de akte. De akte biedt dus houvast als er omstandigheden veranderen, of als er een conflict of verschil van mening ontstaat.

De VBM en BBTV werken samen met ‘BolscherBrugDeijl Notarissen’ in Amersfoort. Via deze notaris is het al vele jaren mogelijk een (beperkt) samenlevingscontract af te sluiten.

Maar BolscherBrugDeijl Notarissen biedt VBM- en BBTV-leden nu ook 15 % korting op alle op te maken akten. Dit geldt dus voor hypotheekakten, voor testamenten, een echtscheidingsconvenant of andere notariële akten.

Hoe maak ik gebruik van de 15% korting?

Laat aan BolscherBrugDeijl Notarissen weten dat je lid van de VBM / BBTV en dus gebruik wilt maken van de korting. De notaris controleert bij ons of je inderdaad lid bent.

Let op: de akten moeten wel op het kantoor van BolscherBrugDeijl Notarissen in Amersfoort getekend worden! Let er dus wel op dat extra reiskosten die je daardoor moet maken, niet hoger zijn dan je korting!

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stel een vraag aan onze Helpdesk

Stel een vraag aan onze Helpdesk

Heb jij een vraag voor onze Helpdesk dan kun je die telefonisch stellen aan een van onze medewerkers op werkdagen van 10.00 uur 13.30 uur op 070-3155111.
Je kunt ook gebruik maken van dit formulier:

Stel een vraag

Via dit formulier kun je aan onze HELPDESK een vraag stellen.
Invalid Input

Invalid Input

Wat is je naam?

Wat is je telefoonnummer?

Wat is je emailadres?

Wat is je nummer?

Wat is je bericht?


Vernieuw code De anti-spam code is niet correct overgenomen

Neem de anti-spam code over

Ik geef de BBTV toestemming om de door mij ingevulde persoonsgegevens te gebruiken voor controle van mijn gegevens in de ledenadministratie en de reactie op mijn vraag.

Unieke gratis ongevallenverzekering

Unieke gratis ongevallenverzekering

Collectieve ongevallenverzekering vervangt uitzendcertificaat

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM) heeft met ingang van 1 februari 2013 voor alle actief dienende leden (militairen en burgers) een unieke ongevallenverzekering afgesloten.

Deze ongevallenverzekering geeft dekking in de hele wereld en ook tijdens missies gedurende 24 uren per dag, 7 dagen per week en gedurende het hele jaar.

Deze verzekering is voor leden van de VBM en BBTV gratis. Je hoeft hiervoor zelf géén actie te ondernemen. Deze verzekering biedt een dekking van:

 • € 5.000,- bij overlijden als gevolg van een ongeval;
 • € 10.000,- in geval van algehele blijvende invaliditeit door een ongeval. Bij gedeeltelijke blijvende invaliditeit door een ongeval een evenredig percentage van € 10.000,-.

Het bijzondere van deze verzekering is dat niet alleen ongevallen tijdens missies zijn verzekerd maar ook alle andere ongevallen die plaatsvinden tijdens de uitoefening van je werkzaamheden als militair in en buiten Nederland, waaronder oefeningen en grensverleggende activiteiten, maar ook ongevallen die tijdens je woon-werkverkeer plaatsvinden.

De verzekering kent ook uitsluitingen, gebeurtenissen die niet onder de dekking vallen. Zo zijn berg-, onderwater- en wintersportactiviteiten als zij niet als onderdeel van je werkzaamheden als militair worden uitgevoerd, niet verzekerd.

Let op:

Gebeurtenissen die schade aan lijf of leden hebben veroorzaakt of als gevolg waarvan iemand overleden is, moeten binnen 30 dagen bij ons (070-3155111) worden gemeld!!!!

Tanken met korting met de ESSO tankpas

Tanken met korting bij ESSO voor BBTV-leden

Als lid van de BBTV kan je een Esso tankpas aanvragen. Met de Esso tankpas kun je in heel Nederland bij ieder Esso tankstation tanken en krijg je korting op iedere getankte liter brandstof.

Onderstaand een aantal regels voor het gebruik van de Esso tankpas:

 • Korting geldt uitsluitend bij gebruik van de nationale Esso tankpas (dus als je 'm niet bij je hebt, krijg je geen korting);
 • Korting wordt berekend vanaf de Esso landelijke adviesprijs.
 • Wekelijks wordt het getankte bedrag automatisch afgeschreven, waarbij de korting direct wordt verrekend;
 • Een factuur wordt gratis per e-mail verzonden;
 • Indien een bedrag na twee pogingen niet kan worden geïncasseerd, dan neemt een incassobureau de procedure over. De tankpas zal direct worden geblokkeerd;
 • Voor de tankpas betaal je het eerste jaar geen kosten. Na het eerste jaar wordt jaarlijks € 2,50 incl. btw aan administratiekosten berekend. Dit bedrag wordt automatisch afgeschreven.

Om de Esso tankkaart aan te vragen print je dit aanvraagformulier uit en vul je het in.Stuur deze retour tezamen met een kopie van je identiteitskaart en een bewijs van je adres (bijv. een kopie van een rekeningafschrift) naar:


Diesel Card Service B.V.
Antwoordnummer 10183
4800 VB Breda


Kijk hier voor de voorwaarden

N.B.: Met de Esso tankcard kan ook betaald worden bij Shell, maar je krijgt dan geen korting.

Hulp bij het invullen van belastingpapieren

Hulp bij het invullen van je belastingpapieren

Als lid van de BBTV kan jij gebruik maken van het BBTV Belastingteam voor het invullen van je belastingpapieren. Gratis en op locatie!

Met vragen kun je terecht op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voordelig(er) studeren bij de LOI

Voordelig(er) studeren als lid van de BBTV

De VBM en BBTV zijn een samenwerkingsverband aangegaan met de LOI. Leden van de VBM en BBTV (en/of hun partner/inwonende familieleden) die bij de LOI een opleiding volgen, kunnen 15% korting krijgen op het lesgeld. Bij betaling ineens komt daarbovenop nog eens 5% extra korting.

De kortingen krijg je alleen als je je via de VBM / BBTV inschrijft. Inschrijfformulieren kun je telefonisch (070 3155111) of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aanvragen.

De LOI biedt een groot aantal opleidingen aan. Zo zijn er opleidingen voor chauffeurs, zoals ‘CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer’ en ‘ADR Vervoer gevaarlijke stoffen’, maar ook voor beveiligers, zoals de certificaten ‘Beveiliging B en C’ en ‘MBO Coördinator beveiliging’. Op www.loi.nl staan alle door de LOI aangeboden opleidingen.

Voor vragen over de inschrijfprocedure, vrijstellingen, enzovoort, kan je telefonisch contact opnemen met LOI Zakelijk (071 5451876).

Defensieregelgeving v.w.b. opleidingen

Militairen:

 • Artikel 16 t/m 16e AMAR (MP 31-101, regelingnummer 1210)
 • Artikel 3:3 t/m 3:7 VVUAMAR (regelingnummer 1000)

Burgers:

 • Artikel 94a en 86 BARD (MP 33-200, regelingnummer 100)
 • Studiefaciliteitenregeling burgerlijke ambtenaren defensie MP 33-207, regelingnummer B113

LET OP!

Denk je via Defensie recht te hebben op een vergoeding van de opleidingskosten, dan moet je een POP (laten) opmaken, waarin onder andere is vermeld welke opleiding jij wilt volgen. Fase 1-militairen komen echter nooit in aanmerking voor een vergoeding van opleidingskosten.

Als je toestemming krijgt om een bepaalde opleiding te volgen, dan je je daarvoor inschrijven. De opleidingskosten moet je in eerste instantie zelf betalen. Je kunt hiervoor echter wel via DIDO ++ een voorschot aanvragen. De bij Defensie te declareren kosten zijn:

 • Inschrijvings-, les- college- practicum-, examen- en diplomagelden, m.u.v. kosten verbonden aan het volgen van praktisch vliegonderricht.
 • Studieboeken en studiemateriaal, voor zover direct gerelateerd aan de opleiding.
 • Excursie-, reis- en verblijfskosten op grond van het Besluit dienstreizen defensie.

NB: Bij problemen met het (laten) opmaken van de POP, het niet mogen volgen van een opleiding of een ander probleem, neem dan direct contact op met de Helpdesk (070-3155111) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Juridische hulp bij problemen met defensie

Juridische hulp bij problemen met defensie

Als lid van de BBTV kan jij rekenen op de hulp van een jurist als jij een probleem hebt dat te maken heeft met Defensie. De BBTV heeft een batterij juristen klaarstaan, die jaren ervaring hebben in Defensie-zaken. Het kan gaan om problemen over:

 • aanstelling
 • opleiding
 • bevordering
 • beoordelingen
 • functietoewijzing
 • schorsing
 • claims/aansprakelijkheidstelling
 • functiewaardering
 • ambtsberichten
 • plichtsverzuim
 • ontslag
 • werk- en rusttijden
 • verlof
 • gezondheidszorg
 • andere voorzieningen zoals huisvesting en voeding van rijkswege, tegemoetkoming in reis- en verblijfkosten,
 • overlijden, pensioenen, arbeidsongeschiktheid

Als je een probleem hebt dat niet te maken heeft met Defensie (bijvoorbeeld een echtscheiding, huur of iets anders) dan kan je een éénmalig advies krijgen.

Hulp van specialist Flyct bij letselschade

Hulp van specialist Flyct bij letselschade

Als lid van de VBM of BBTV neem je eerst contact op met de BBTV als je letselschade hebt geleden als gevolg van:

 • een bedrijfsongeval
 • een verkeersongeval

Bij een ongeval op het werk moet een 'proces-verbaal van ongevallen' worden opgemaakt. Dat proces-verbaal wordt naar het ABP gestuurd. Meestal wordt een ongeval door het ABP aangemerkt als bedrijfsongeval of dienstongeval. Dit is een belangrijke beslissing, waaraan je na ontslag mogelijk rechten kunt ontlenen.

De BBTV kan die beslissing van het ABP beoordelen. Ook bekijkt de BBTV of Defensie aansprakelijk gesteld kan worden. Zo ja, dan kan de BBTV je helpen met deze aansprakelijkstelling. Als aansprakelijkheid door Defensie wordt erkend, zal de BBTV je zaak overdragen aan Flyct. Flyct is een grote toonaangevende specialist op het gebied van letsel- en overlijdensschade. Zij zorgen dan voor schadeverhaal.

Bij letsel met een andere oorzaak zal de BBTV je zaak direct overdragen aan Flyct, die dan de benodigde procedures voeren.

Kijk HIER voor meer informatie.

Voordelige verzekeringen bij Aon

Voordelige verzekeringen voor BBTV-leden bij Aon

Kun je voordeel hebben van je BBTV-lidmaatschap bij het afsluiten van verzekeringen? Jazeker, dat kan. Voor BBTV-leden bestaat er een speciaal ontwikkeld verzekeringspakket. Deze verzekeringen worden collectief ingekocht. Daarom profiteer je van een flinke korting op de premie en van uitstekende voorwaarden.

N.B: Als lid van de BBTV heb jij sowieso al een GRATIS unieke collectieve ongevallenverzekering!

Wat kan ik verzekeren?
Van alles: auto en motor, vakantiereizen, uw woonhuis, de inboedel. Zelfs risico’s van rechtsbijstand dek je bij Aon eenvoudig én voordelig af. Over de kwaliteit van je verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Aon Verzekeringen is de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld.

Online gemak
Service en gemak staan voorop. Dankzij jouw persoonlijke digitale polismap heb jij op elk gewenst moment inzage in jouw gegevens. Ook kun je via de digitale polismap wijzigingen doorgeven en de afhandeling van eventuele schademeldingen volgen.

Meer weten?
Alle informatie vind je op: www.aonverzekeringen.nl/vbm

(Tip: let op of de assurantiebelasting en eventuele bijkomende kosten zijn meegerekend.)


Liever persoonlijk advies?

Neem dan contact op met de afdeling Klantenadvies op telefoonnummer: 010 - 448 8875. Zij zijn op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur bereikbaar en helpen u graag verder.

Naast deze schadeverzekeringen heeft Aon voor actief dienende leden van de VBM en BBTV, een speciale en uitgebreide dekking voor je persoonlijke bezittingen op de kazerne/compound geregeld. Dit is de speciale kazernedekking. Kostbaarheden, zoals muziekinstrumenten, parachute- en duiksportuitrustingen zijn gedekt tot maximaal € 7.000. Voor sieraden, laptops, portable audio-, foto- en videoapparatuur en beeld- en geluidsdragers (inclusief accessoires) wordt een dekking geboden tot maximaal € 1.000.

Deze kazernedekking zit standaard in de inboedelverzekering. Woon je nog thuis of wil je alleen deze speciale dekking hebben? Dan kun je deze ook los afsluiten.

De kazernedekking is tijdelijk niet via de website af te sluiten, maar wel telefonisch. Bel hiervoor met AON (tel. 010 448 8875).

 

Aanvullend verzekeren voor persoonlijke ongevallen

Een ongeval kan grote financiële gevolgen hebben. Bovenstaande bedragen kunnen dan ontoereikend zijn. Door naast de collectieve ongevallenverzekering een extra persoonlijke ongevallenverzekering voor jou en je gezinsleden via Aon af te sluiten, verzeker je je van een kapitaalsuitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

In de persoonlijke ongevallendekking voor de militairen zijn ongevallen, veroorzaakt in oorlogssituatie, of blijvende schade door post traumatische stress eveneens verzekerd.

Voor je gezinsleden

Voor jouw gezinsleden kun je ook een ongevallenverzekering afsluiten. Kijk hier voor het aanmeldformulier.

De algemene polisvoorwaarden van de Persoonlijke ongevallenverzekering vind je hier.

De premies voor de ongevallenverzekering zijn de daadwerkelijke kosten. Er hoeft geen 21% assurantiebelasting te worden betaald en er komen geen bijkomende kosten bij. Let op: dit geldt niet voor andere verzekeringen!

Voordelig afsluiten van een samenlevingscontract

Voordelig een samenlevingscontract afsluiten

Een getrouwde militair kan in aanmerking komen voor een groot aantal voorzieningen waarop een ongehuwde geen beroep kan doen. Het gaat daarbij onder meer om:

 • Een uitkering bij overlijden voor de partner
 • Een partnerpensioen
 • Een verhuiskostenvergoeding (onder bepaalde voorwaarden)
 • Een hogere buitenlandtoelage indien partner meeverhuist naar het buitenland
 • Recht op gratis voeding en huisvesting bij plaatsing in het buitenland indien de partner niet meeverhuist
 • Recht op buitengewoon verlof bij persoonlijke of familieomstandigheden

Maar als je niet getrouwd bent maar wel samenwoont, kan je wel in aanmerking komen voor deze voorzieningen. Maar dan moet er wel een samenlevingscontract wordt afgesloten.

Als lid van de BBTV kan je een zogenaamd 'beperkt' samenlevingscontract afsluiten bij de notaris. In zo'n een beperkt samenlevingscontract regelen partners een wederzijdse verzorgings-plicht. En je maakt afspraken over de gezamenlijke financiële huishouding, de aansprakelijkheid voor schulden die zijn aangegaan voordat het contract werd afgesloten en over de rechten op een partnerpensioen.

Als lid van de BBTV betaal je € 165 (per 1-1-2024) voor dit beperkte samenlevingscontract!

Interesse? Bel voor een AANVRAAGFORMULIER met de Helpdesk: tel. 070 31 55 111.

Meer informatie:

Financieel noodfonds

Stichting MSF voor financiële noodsituaties

Als lid van de BBTV kan jij gebruik maken van de stichting MSF. De stichting MSF kan in geval van nood zorgen voor:

 • tegemoetkomingen in het kader van reiskosten die worden gemaakt in verband met bezoeken aan een ziekenhuis in verband met poliklinische behandelingen en/of opname, het bezoeken van revalidatiecentra en de eventuele weekendreizen naar huis en het halen en brengen van kinderen opgenomen in een zorginstelling;
 • een tegemoetkoming in de eigen bijdrage gezinsverzorging;
 • een tegemoetkoming in de kosten die niet of deels niet door de ziektekostenverzekeraar zijn vergoed.

Ook kan je een aanvraag doen voor financiële ondersteuning als jij buiten je schuld in de financiële problemen bent geraakt.

Je kunt bij de stichting MSF een brochure opvragen. Daarin staat hoe je een tegemoetkoming en/of financiële ondersteuning kunt aanvragen. Je kunt de stichting MSF bereiken via:


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0223-615885

Voor nadere informatie is het secretariaat bezet op dinsdag en vrijdag van 09.00 - 12.30 en van 13.30 - 16.00. Het adres is:

Stichting MSF
Het Nieuwe Diep 33
1781 AD Den Helder