Zoeken

Bereikbaarheid Helpdesk

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) is de BBTV gesloten!

 

Let op: de BBTV Helpdesk is tijdelijk alleen bereikbaar tussen 10.00 - 12.30 uur en tussen 13.00 - 1400 uur! 

Bij spoedeisende zaken: tel. 070 3155111, keuzemenu toets 4

 

 

BBTV zoekt jong talent!

De BBTV/VBM is op zoek naar nieuwe, enthousiaste bestuursleden (m/v) die zich willen inzetten voor het defensiepersoneel. We zoeken kandidaten voor een functie in het Algemeen Bestuur.

 

We roepen actief dienende leden  ̶  zowel militair als burger  ̶  die zich betrokken voelen bij het personeelsbeleid op om zich te melden. Betrokkenheid bij het reilen en zeilen op de werkvloer, een actieve opstelling en voldoende tijd (enkele uren per week) om aan de bestuursfunctie inhoud te geven zijn vereisten. Ook een ruime blik en kennis van de defensieorganisatie zijn belangrijk.

 

‘Als jonge militair leer je belangrijke skills in deze functie’ 

 

Het Algemeen Bestuur

Het bestuur van de vakbond is in handen van het Algemeen Bestuur (AB). Het bestuur is verantwoordelijk voor het maken van beleid en de uitvoering ervan. Het AB draagt een aantal van haar taken op aan het Dagelijks Bestuur (DB). Dit bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. Het onderscheid tussen het AB en het DB ligt in de mate van betrokkenheid bij de uitvoering. Het AB stelt de hoofdlijnen van het beleid vast, waarna het DB de uitvoering van dit beleid ter hand neemt. Het AB toetst vervolgens deze uitvoering aan de hoofdlijnen van het beleid.

 

Wat houdt de functie in?

Als lid van het Algemeen Bestuur woon je vergaderingen bij en blijf je op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen de vakbondswereld en Defensie, door stukken en het nieuws te lezen. Daarnaast volg je goed wat er binnen jouw eigen eenheid/organisatie allemaal gebeurt. Het AB stelt de hoofdlijnen van het beleid vast en toetst of dat beleid, in hoofdlijnen, wordt uitgevoerd. Gemiddeld ben je een paar uur per week met het AB bezig. Het is dus zeker geen fulltime functie en je kunt het prima naast je eigen werk doen.

 

Ook voor jonge(re) militairen?

Zeker, juíst ook voor jonger defensiepersoneel! Het aandeel jonge collega’s binnen Defensie is (erg) groot, en daarom moet die groep ook goed vertegenwoordigd worden. Als lid van het AB kun jij die belangrijke stem laten horen – en je rang of schaal speelt daarbij geen rol; we nodigen daarom ook manschappen, korporaals en jonge onderofficieren uit te reageren. Als AB-lid zul je daarnaast veel belangrijke skills leren: vergaderen, overleggen, je ontwikkelt een helikopterview en leert Defensie écht goed kennen.

 

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem contact op met secretaris/penningmeester Jacqueline de Werker-Bekx. Zij is te bereiken per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 070-3155123 / 06-51579772.

 

We zien jouw kandidaatstelling graag tegemoet!