Zoeken

Bereikbaarheid Helpdesk

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) is de BBTV gesloten!

 

Let op: de BBTV Helpdesk is tijdelijk alleen bereikbaar tussen 10.00 - 12.30 uur en tussen 13.00 - 1400 uur! 

Bij spoedeisende zaken: tel. 070 3155111, keuzemenu toets 4

 

 

Op uitzending geweest? Check je pensioen!

Met ingang van 1 januari 2002 is de 'Regeling dubbeltelling pensioengeldige tijd' in werking getreden. Dat betekent dat jij als je op uitzending bent, je dubbel pensioen opbouwt.

Dit geldt voor inzet in tijd van oorlog, voor VVHO-missies en vaak ook (maar niet altijd) voor humanitaire operaties.

Hoe werkt dit? Defensie moet aan het ABP doorgeven, dat jij een bepaalde periode op uitzending bent geweest. Het ABP moet die gegevens verwerken in de pensioenadministratie.

Meestal verloopt die verwerking zonder problemen. Maar meestal is niet altijd.

Zo ontvingen wij het bericht dat een militair die uitgezonden was geweest naar Joegoslavië (SFOR 14) geen geregistreerde dubbeltelling zag. En inderdaad, op de een of andere wijze was zijn uitzendtijd niet doorgekomen bij het ABP. Kan gebeuren, zullen we maar zeggen.

Maar dat brengt ons wel tot het advies om na verloop van tijd ‘MijnABP' eens te bezoeken (http://mijn.abp.nl) als je uitgezonden bent geweest. Klik na het inloggen in het overzicht op ‘Werkgevers en diensttijd’, klik vervolgens op ‘toon meer’, klik vervolgens op het driehoekje rechts van de regel met pensioengegevens. Je ziet dan welke perioden voor 100 % tellen en welke voor 200 % tellen (dubbel).

Een bezoek aan MijnABP raden wij sowieso aan. Enige interesse tonen in een arbeidsvoorwaarde die ongeveer 20 % van de bezoldiging bedraagt, is niet raar, toch?

Mocht er diensttijd zijn die wel voor dubbeltelling in aanmerking zou komen, maar die niet vermeld wordt in MIJNABP, meld dit dan aan DCHR en de BBTV (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).